Pijler 2: Contact & verbinding

Beste leerkracht, welkom bij pijler 2 van de Geluksaanpak. Bij deze pijler staat het thema contact en verbinding centraal. Hiervoor wordt de Roos van Leary4Kids aangeleerd en ingezet.

De Roos van Leary4Kids is een hulpmiddel om inzicht te geven in gedrag en actie en reactie in gedrag door middel van acht dierenrollen. Er hoort ook een groot kleed bij dat op de grond gelegd kan worden en waarmee casussen uitgespeeld kunnen worden. En er worden acht (hand) poppen van de dieren bij gebruikt om gedrag en casussen in de onderbouw en eventueel de middenbouw mee te verduidelijken en uit te spelen. Evenals acht dierenplaten.

Je kunt de komende weken de zeven modules, die horen bij pijler 2, aflopen. In deze modules krijg je uitleg, tools en lesideeën om stap voor stap de juiste interventies in te kunnen voeren in jouw groep.

Het is de bedoeling dat je in de eerste week na de herfstvakantie gaat starten met de modules en de lessen en dat je voor de kerstvakantie alle modules van pijler 2 hebt afgerond. In de modules staan ook de weken benoemd waarin je een bepaalde module kunt doen of een bepaalde les kunt geven. Als je deze structuur volgt, heb je alle modules en lessen van deze pijler voltooid voor de kerstvakantie.

Module één start met een introductie filmpje, daarin geef ik uitleg over pijler 2; contact en verbinding en alle interventies die daarbij horen. Onder andere ook de sociometrische analyse, die je in deze periode moet afnemen.

In de daarop volgende modules worden verschillende thema’s behandeld die samenhangen met het thema contact en verbinding. De eventuele bijlages die bij de betreffende module horen, kun je vervolgens ook downloaden en gebruiken in je groep.

De lessen die bij de betreffende module horen, kun je in de bijpassende week/weken ook geven aan je groep.

Je vindt tenslotte ook nog een aparte bijlage van deel twee van het eBook: Klassengeluk. Dit eBook is een handig naslagwerk met nog wat extra uitleg en ideeën.

Ik wens je veel succes en geluk met de modules en het invoeren van pijler 2 van de Geluksaanpak!

 

Meld je aan voor deze training

Inloggen