Leerkrachtgeluk

In het primair onderwijs werken leerkrachten met veel passie, enthousiasme en ambitie. Er wordt echter steeds meer van je gevraagd als leerkracht en dan kan het soms moeilijk zijn een goede balans te bewaren.

Leerkrachtgeluk wil jou als leerkracht helpen om obstakels te overwinnen in je persoonlijke en professionele leven. Mijn coaching begint altijd met jou. Wie ben je? Waar word je gelukkig van? Waar liggen jouw krachtgebieden? Wat zijn jouw uitdagingen? Waar liggen jouw knelpunten?

We gaan eerst samen aan de slag om jouw persoonlijke obstakels op te ruimen en je krachtgebieden aan te boren. Ik ga je helpen om een positieve mindset te ontwikkelen en je veerkracht en incasseringsvermogen te vergroten.

Daarnaast kijken we naar jouw professionele leven: hoe is je werkbalans, waar loop je tegen aan in je groep of in het schoolteam? Ik kan je op al die gebieden ook ondersteuning en begeleiding geven. Met als doel dat jij weer een gelukkige leerkracht wordt!

Coachvragen zijn voor iedereen persoonlijk en kunnen o.a. gaan over:

  • De zorg voor jezelf
  • In balans blijven
  • Conflicthantering
  • Assertiviteit
  • Vaardiger worden in het managen van een groep
  • Interactie met een groep kinderen verbeteren
  • Beroepsgerichte competenties

Een individueel coachingstraject start met de afname van een persoonlijk DISC Assessment of een 3D Assessment. Het profiel dat daaruit volgt, vormt de basis voor het coachingstraject, samen met je persoonlijke coachvraag.

Een traject heeft minimaal 3 en maximaal 10 gesprekken.

“Andrea is een kundige, empathische en enthousiaste vrouw. Zonder oordeel en met veel begrip en plezier coacht zij je naar de doelen die je wilt behalen. Door de gesprekken en opdrachten heb ik inzicht gekregen in mijn overtuigingen, mijn denken en daaruit volgend mijn handelen. Andrea heeft mij geleerd hoe ik hier duurzaam positieve veranderingen in aan kan brengen. Hierdoor ben ik op persoonlijk en op professioneel vlak gegroeid en heb ik mijzelf weer terug gevonden. “

Michelle, Persoonlijke leerkrachtcoaching, De Rietakker, De Bilt

Contact opnemen

Impressies